Bricks Huisarts integreert met Quin-platform

(ingezonden)

Quin biedt een zorgplatform dat huisartsen en patiënten verbindt, aan de hand van een mix van samenhangende, digitale oplossingen. Daarmee stimuleert Quin zelfzorg en zelfmanagement voor patiënten, en minder (telefoon-)druk voor de praktijk.

 Het Quin-platform biedt o.a. de volgende functionaliteiten:  

  • Een slimme symptoomchecker, die patiënten inzicht geeft in de mogelijke oorzaak van hun klacht en hen voorziet van een urgentie en zelfzorgadvies
  • Een chatfunctie, die asynchrone communicatie mogelijk maakt en meer ruimte biedt voor overleg binnen het praktijkteam
  • Digitale consultopties, zoals videobellen en e-consults over de chat
  • Herhaalrecepten aanvragen
  • Relevante medische artikelen over klachten, ziektes en aandoeningen.
  • Patiënten krijgen toegang tot deze functionaliteiten via de Quin-app, dat een alternatief voor Bricks Patiënt vormt. Huisartsen gebruiken de Quin Pro-desktop applicatie. Deze applicatie is nu geïntegreerd met Tetra Bricks. Een slimme symptoomchecker, die patiënten inzicht geeft in de mogelijke oorzaak van hun klacht en hen voorziet van een urgentie en zelfzorgadvies

Aan de slag met het Quin-Platform
Quin begeleidt praktijken bij de implementatie van het platform, zodat huisartsenteams de oplossingen effectief kunnen inzetten. Speciale adoptieteams ondersteunen en stimuleren patiënten en praktijkmedewerkers bij het in gebruik nemen ervan.

Kosten en declaratiemogelijkheden 
De kosten voor het gebruik van het Quin-platform zijn onder bepaalde voorwaarden declarabel bij de zorgverzekeraar. Dit verschilt per verzekeraar. De Quin-app voor patiënten is kosteloos te downloaden in de App Store en Google Play. 

Webinar ‘Meer rust in de praktijk’
Benieuwd hoe u het Quin-platform kunt inzetten om de druk op uw praktijk te verlichten? Meld u hier aan voor het webinar: ‘Meer rust in de praktijk’ op 2 februari 2023 en ontdek de kansen en mogelijkheden van digitale zorg en de oplossingen die Quin hiervoor biedt.   

Vragen?
 Neem dan contact op met Elise, e.maas@quin.md (Sales). 

Print Friendly, PDF & Email