Aansluiting MedMij in het kader van uw deelname aan OPEN

Voor deelnemers aan het OPEN-programma gelden een aantal voorwaarden; één hiervan betreft dat met ingang van 1 juli 2021 uw patiënten hun medisch dossier in Bricks Huisarts kunnen raadplegen via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met een MedMij-label. Aan uw kant is hiervoor een z.g. DVZA (Dienstverlener Zorgaanbieder) aansluiting nodig; Bricks Huisarts kan dit voor u zijn. 

Hieronder leggen we uit wat hiervoor nodig is:

Voorwaarde 1
U beschikt over een registratie in het UZI-register en een geldig UZI-certificaat (of een daarmee vergelijkbaar servercertificaat). 
Wanneer u bent aangesloten op het LSP voldoet u al aan deze voorwaarden.Mocht dit niet het geval zijn, controleer dan zo spoedig mogelijk of u beschikt over een geldige UZI-registratie (en het bijbehorende URA-nummer). Neem contact op met ons als u advies nodig hebt over de aanschaf van het juiste UZI-certificaat. 

Voorwaarde 2
Als uw patiënten in hun PGO inloggen en via Medmij de gegevens in uw praktijk ophalen, loggen zij in via DigiD. Uw praktijk dient, om gegevens via DigiD te mogen ontsluiten, met uw softwareleverancier (Tetra) een aanvullende overeenkomst af te sluiten. 

Voorwaarde 3
Tetra treedt als schakel op tussen de patiëntgegevens in uw Bricks Huisarts en de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van uw patiënten. Hiervoor dient u een aangepaste verwerkersovereenkomst met Tetra af te sluiten. 

Wat nu? 

  1. Als u nog geen UZI-registratie en geldig bijbehorend certificaat óf een LSP aansluiting hebt, dient u dit zo spoedig mogelijk te regelen; dit staat verder online uitgelegd op https://support.tetra.nl/help/nl-nl/6-bricks-huisarts/78-dvza

    Het benodigde downloadwachtwoord voor het machtigingsformulier voor de UZI-aanvraag kunt bij onze helpdesk opvragen door een eitje te sturen.
  2. Om aan Voorwaarde 2 en Voorwaarde 3 te voldoen kunt u op https://support.tetra.nl/help/nl-nl/6-bricks-huisarts/78-dvza vinden waar u de overeenkomst kunt downloaden. Na ondertekening kan deze gemaild worden naar naar info@tetra.nl 

Na ontvangst van de getekende overeenkomst zullen we uw aanvraag registreren in ons meldingen-systeem.

U kunt uw aanvraag volgen door in Bricks Huisarts het commando PORTAAL uit te voeren. Na het uitvoeren van het commando gaat u naar Tetra Portaal en kiest u voor “Mijn Meldingen”.

Tot slot
Vergeet niet om uw handtekening te plaatsen op pagina 2 van de DVZA-overeenkomst.

Mocht u vragen hebben of hulp nodig hebben of bent u op zoek naar het downloadwachtwoord, stuur ons dan een eitje vanuit Bricks Huisarts. 

Print Friendly, PDF & Email