Tetra nieuwsbrief 4

Inhoudsopgave

Algemeen
Gebruikersvereniging
Tetra portaal
Support op hardware
Support op remote login via USB stickjes
Tetra helpdesk
NHG Doc integratie afgerond
Formularium ingebouwd

Voorwoord

Van harte welkom bij de vierde nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’ van Tetra. We hebben de ontwikkelingen bij Tetra van de afgelopen tijd voor u hier op een rijtje gezet en hopen dat er voor u iets relevants tussen staat en wensen u veel leesplezier!

Gebruikersvereniging

12 september is de voorbereidende vergadering geweest om te komen tot een heuse gebruikersvereniging. Na 12 jaar bouwen aan TetraHIS zijn we trots met deze “erkenning” dat TetraHIS een volwassen pakket is geworden!

Tetra Portaal

We zijn zeer verheugd om de lancering van TePo (Tetra Portaal) aan te kunnen kondigen!
TePo is het volledig geautomatiseerde administratie systeem van Tetra.
TePo is vanuit TetraHIS toegankelijk middels het commando ‘portaal’ in de commandobalk. TePo biedt u:

  • Inzicht in uw lopende abonnementen bij Tetra
  • Overzicht op al uw facturen
  • Betaalmogelijkheid van facturen middels iDeal
  • Betaalstatus van al uw facturen

TePo

Doordat de aansturing van TePo geheel geautomatiseerd is, ontvangt u altijd direct de voor u relevante facturen, en hebt u altijd beschikking over een compleet overzicht.

Links

Het Tetra Portaal zal vanaf vrijdag 8 november online zijn

Hardware support

Tetra heeft de afgelopen jaren voor veel praktijken voor de ondersteuning op de hardware gezorgd. We hebben echter (steeds vaker) samengewerkt met gespecialiseerde hardware onderhoudsfirma’s. Deze samenwerking is zo goed bevallen (zowel voor onze klanten, als Tetra als de onderhoudspartners) dat Tetra besloten heeft om zich verder op haar primaire doelstelling te richten: ontwikkelen van goede software.

We adviseren derhalve alle praktijken die momenteel nog geen partij voor de onderhoud van hun hardware in de arm hebben genomen dit alsnog te gaan doen. Bij http://rm.tetrahis.nl –> Wiki –> TetraHIS partners vindt u een overzicht van hardware support bedrijven waar we intensief mee samenwerken.

Uiteraard blijft het beheer van de Tetra Cluster Server (zie ook: www.tetrahis.nl/tcs) wel bij Tetra.

Remote login via USB stickje

Tot nu toe heeft Tetra externe toegang (zoals thuiswerken, vanuit de ene praktijk waarnemen in de andere) mogelijk gemaakt met de bekende “thuiswerkstick”. Deze methode heeft echter nadelen. Organisatorisch is het lastig om afhankelijk te zijn van de helpdesk om toegangen in te kunnen stellen. Het levert daarnaast een berg -dure- administratie op. En andersom, als een stick gestolen is is het nog lastiger om de toegang in te kunnen trekken. Ook is het niet mogelijk te zien wie er ingelogd heeft en is het niet mogelijk om vanaf elk platform in te loggen.

Daarom is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een compleet webbased oplossing hiervoor: Charon. Hiermee worden alle hierboven genoemde nadelen opgelost.

Support op de USB stickjes wordt bij het in gebruik nemen van Charon door Tetra niet meer geleverd.

Een complete beschrijving inclusief prijzen van Charon vindt u bij http://documentatie.tetra.nl/charon/beginnen.html

Helpdesk

Onze helpdesk is (volgens eigen metingen) zeer goed bereikbaar: de gemiddelde wachttijd afgelopen 3 maanden was 26 seconden!. Hier zijn we trots op en we willen dit heel graag zo houden.

Daarbij biedt de ‘druk 1 voor spoed’ optie iedereen de mogelijkheid om de wachtrij compleet te omzeilen en meteen iemand aan de lijn te krijgen. Bij het gebruik van deze optie gaat bij alle helpdeskmedewerkers de spoedlijn over (naast een eventueel bestaand gesprek) en zal een eventueel lopend gesprek met iemand anders onderbroken worden. We willen graag benadrukken dat de spoedlijn uitsluitend bedoeld is voor noodgevallen, waarbij u op geen enkele manier meer met TetraHIS kunt werken. Mocht de spoedlijn voor andere zaken gebeld worden zal de helpdesk medewerker u vragen om terug te bellen via de normale lijn, om zo de spoedlijn vrij te houden voor andere klanten.

In principe is de Tetra helpdesk een betaalde service; hierbij gelden de volgende regels:

  • In de eerste twee maanden dat u op TetraHIS overstapt zijn alle gesprekken gratis
  • Telefoontjes over een probleem dat aan Tetra(HIS) ligt zijn altijd gratis
  • Alle overige telefoontjes worden op basis van nacalculatie maandelijks gefactureerd

NHG Doc integratie afgerond

In de laatste stabiele versie (37921) zit de koppeling met NHGDoc. Als NHGDoc wordt geactiveerd (via het commando NHGDOC) dan wordt bij het starten van een consult het dossier -geanonimiseerd- naar de server van NHGDoc gestuurd. Daar wordt op een aantal terreinen beoordeeld. Als er iets opvallends wordt ontdekt dan wordt de NHGDoc-knop in TetraHIS geel en is te zien wat er is opgevallen.

Prijs
De komende periode is het gebruik van NHGDoc gratis.
NHG zal binnenkort een besluit nemen over de prijsstelling bij gecontinueerd gebruik, en ook op welke manier deze met uw praktijk verrekend wordt.

Formularium ingebouwd

Het NHG Formularium zit ook in de laatste versie. Als de knop EVS oplicht dan is er voor de huidige ICPC-code een formularium beschikbaar en is met vier muisklikken een voorschrift gemaakt. In de toekomst wordt het mogelijk ook een lokaal formularium te installeren.

Print Friendly, PDF & Email